Asylsøker siktet for tilknytning til terrororganisasjon

<p>Politiadvokat i PST, Anne Karoline Bakken Staff bekrefter at 26 år gammel mann er pågrepet og siktet etter terrorbestemmelsene i straffeloven og vil bli fremstilt for fengsling mandag 2. pinsedag. Foto: Terje Pedersen (NTB scanpix)</p>
Politiadvokat i PST, Anne Karoline Bakken Staff bekrefter at 26 år gammel mann er pågrepet og siktet etter terrorbestemmelsene i straffeloven og vil bli fremstilt for fengsling mandag 2. pinsedag. Foto: Terje Pedersen (NTB scanpix)

En 26 år gammel mann blir fremstilt for varetektsfengsling i Stavanger tingrett andre pinsedag, siktet for å ha deltatt i en terrororganisasjon i Syria.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

26-åringen ble pågrepet fredag morgen på et asylmottak i distriktet i Sør-Rogaland, skriver Rogalands Avis.

Politiets sikkerhetstjeneste (PST) vil begjære mannen fengslet for fire uker etter at han fredag ble pågrepet og siktet etter terrorbestemmelsenes paragraf 147d i den gamle straffeloven. Bestemmelsen går ut på at en person kan straffes med fengsel i inntil seks år for å ha deltatt, rekruttert til eller gitt økonomisk eller materiell støtte til en terrororganisasjon.

– Jeg kan ikke kommentere siktelsen ut over dette. PST valgte å gå til pågripelse av mannen etter at retten ga sin tilslutning til at vi kunne foreta en ransaking hos ham, sier politiadvokat Anne Karoline Staff til NTB.

Les også: PST mener to menn la terrorplaner sammen

Mannens forsvarer Niels-Christian Schelver Petersen sier til Rogalands Avis at klienten hans ikke erkjenner skyld etter siktelsen.

– Det går på at han skal ha vært medlem av en terrororganisasjon da han bodde i Syria, sier Petersen til avisen.

Mannen skal ha kommet til Norge i september i fjor. Han skal ha hatt forbindelse til Nusrafronten som er den sterkeste opprørsgruppen i Syria, bortsett fra den rivaliserende islamistgruppen IS. Organisasjonen er tilsluttet al-Qaida-nettverket og regnes som terrorister av blant annet FN og USA.

– Min klient sier at det han opplevde som et overgrep av regjeringen i Syria, gjorde at han måtte ta opp kampen med regimet, sier Petersen til Rogalands Avis.

Les også: PST bekymret for radikalisering på asylmottak

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus