Meny

Asylsøker siktet for tilknytning til terrororganisasjon

Politiadvokat i PST, Anne Karoline Bakken Staff bekrefter at 26 år gammel mann er pågrepet og siktet etter terrorbestemmelsene i straffeloven og vil bli fremstilt for fengsling mandag 2. pinsedag. Foto: Terje Pedersen (NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En 26 år gammel mann blir fremstilt for varetektsfengsling i Stavanger tingrett andre pinsedag, siktet for å ha deltatt i en terrororganisasjon i Syria.

26-åringen ble pågrepet fredag morgen på et asylmottak i distriktet i Sør-Rogaland, skriver Rogalands Avis.

Politiets sikkerhetstjeneste (PST) vil begjære mannen fengslet for fire uker etter at han fredag ble pågrepet og siktet etter terrorbestemmelsenes paragraf 147d i den gamle straffeloven. Bestemmelsen går ut på at en person kan straffes med fengsel i inntil seks år for å ha deltatt, rekruttert til eller gitt økonomisk eller materiell støtte til en terrororganisasjon.

– Jeg kan ikke kommentere siktelsen ut over dette. PST valgte å gå til pågripelse av mannen etter at retten ga sin tilslutning til at vi kunne foreta en ransaking hos ham, sier politiadvokat Anne Karoline Staff til NTB.

Les også: PST mener to menn la terrorplaner sammen

Mannens forsvarer Niels-Christian Schelver Petersen sier til Rogalands Avis at klienten hans ikke erkjenner skyld etter siktelsen.

– Det går på at han skal ha vært medlem av en terrororganisasjon da han bodde i Syria, sier Petersen til avisen.

Mannen skal ha kommet til Norge i september i fjor. Han skal ha hatt forbindelse til Nusrafronten som er den sterkeste opprørsgruppen i Syria, bortsett fra den rivaliserende islamistgruppen IS. Organisasjonen er tilsluttet al-Qaida-nettverket og regnes som terrorister av blant annet FN og USA.

– Min klient sier at det han opplevde som et overgrep av regjeringen i Syria, gjorde at han måtte ta opp kampen med regimet, sier Petersen til Rogalands Avis.

Les også: PST bekymret for radikalisering på asylmottak

Populært