Meny

Tre drept i masseslagsmål på kirkegård i Moskva

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tre er drept og 26 er såret etter et masseslagsmål på en kirkegård i Moskva der rundt 200 personer deltok.

Det opplyser Moskva-politiet og helsepersonell i byen. Tilstanden for fire av de sårede er alvorlig.

Det ble løsnet skudd, og ifølge Interfax ble også skuffer, spadehåndtak, stålrør og balltrær tatt i bruk som våpen.

To av dem som døde, ble truffet av en bil kjørt av noen som forsøkte å komme seg vekk fra åstedet, opplyser politiets talskvinne Sofia Khotina til nyhetsbyrået Interfax.

De tre personene i bilen var bevæpnet med pistoler, og er pågrepet. Totalt er 90 personer tatt hånd om av politiet etter volden, ifølge det russiske innenriksdepartementet. Politiet skal nå gjennomføre avhør for å finne ut hvem som var ansvarlig for dødsfallene.

Årsaken til slagsmålet skal ha vært kamp om kontrollen over markedet for gravferdstjenester på den store Khovanskoje-kirkegården sørvest i Moskva. Russiske medier rapporterer at det var immigranter fra tidligere Sovjet-republikker i Sentral-Asia og personer fra det urolige nordlige delen av Kaukasus som deltok i sammenstøtet.

De to som døde, ble truffet av en bil kjørt av noen som forsøkte å komme seg vekk fra åstedet. Her jobber politiets teknikere med å sikre spor. Foto: AP Photo / NTB scanpix Foto: Ap
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus