Norsk Syria-farer erkjenner deltakelse i IS

Den tsjetsjenske 23-åringen som er tiltalt for å ha reist fra Norge til Syria og som neste uke må møte i Oslo tingrett, erkjenner at han deltok i islamistgruppen IS.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det sier mannens forsvarer, advokat Svein Holden, til Dagbladet. Rettssaken mot 23-åringen og en familiefar i 40-årene fra Fredrikstad, starter i Oslo tingrett neste uke.

– Min klient kommer til å erkjenne deltakelse i IS i en periode, men ikke forbund. Han har kun vært en deltaker, sier Holden.

De to dro sammen fra Oslo til Syria i august 2014. Politiets sikkerhetstjeneste (PST) mener de kan bevise at de to tiltalte mennene dro til det borgerkrigsherjede landet der de sverget troskap til og kjempet for islamistgruppen Islamsk stat (IS).

I tillegg mener PST at de to inngikk en avtale om å begå terror, en forbrytelse som har en strafferamme på tolv års fengsel.

Familiefaren oppholdt seg i Syria i en drøy måned, mens 23-åringen var der i om lag seks måneder.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus