Meny

Bekymret for «totalitært angrep» på Tyrkias demokrati

Selahattin Demirtas leder Tyrkias kurdervennlige opposisjonsparti HDP som har sendt et brev til flere angående planene om å frata folkevalgte juridisk immunitet. Foto: Umit Bektas (Reuters / NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det kurdervennlige opposisjonspartiet HDP i Tyrkia sier at planene om å frata parlamentsmedlemmer immunitet fra straffeforfølgelse er et angrep på opposisjonen.

Neste uke skal nasjonalforsamlingen i Tyrkia stemme over forslaget, som av mange sees på som et forsøk fra president Recep Tayyip Erdogan på å slå ned Demokratisk folkeparti (HDP).

Les også: Tyrkisk spaltist tiltalt for fornærmelser mot Erdogan

– Det allerede svake demokratiet i Tyrkia har blitt utsatt for et nytt totalitært angrep, skriver HDP-ledelsen i et brev som er sendt til EU-parlamentets president Martin Schulz, blant andre.

Erdogan har flere ganger sagt at folkevalgte fra HDP må straffeforfølges. Han beskylder dem for å være en forlengelse av det forbudte kurdiske arbeiderpartiet PKK.

HDP frykter det vil miste sin plass i nasjonalforsamlingen dersom forslaget går gjennom og at deres representanter blir siket for straffbare forhold.

Les også: Tyrkias president: – Vi gjør som vi vil

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus