Meny

To dømt til fengsel for innsidehandel

Illustrasjonsfoto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

To menn er dømt til tre og fem måneders fengsel for innsidehandel. Dommen fra Stavanger tingrett blir anket.

Økokrim hadde lagt ned påstand om et halvt års fengsel for begge de to mennene som var tiltalt for innsidehandel i selskapet Rocksource, skriver Dagens Næringsliv.

Den strengeste straffen fikk mannen som handlet aksjene. I tillegg til fem måneders fengsel, er han dømt til inndragning av 2,4 millioner kroner. Kompisen hans, som ga ham informasjon å handle på, er dømt til 90 dagers fengsel.

Aksjekursen i det lille oljeselskapet, som i dag har skiftet navn til Pure E&P, ble mer enn doblet på én dag, da det kom en nyhet om et olje- og gassfunn på et felt selskapet var medeier i. En av de dømte hadde i de foregående ukene kjøpt aksjer for over 750.000 kroner og kunne på noen måneder innkassere en gevinst på over fem millioner. Det fikk DNB Markets til å sende brev om handelen til Finanstilsynet.

Mannens forsvarer, Brynjar Meling, sier han allerede er i ferd med å skrive anken.

– Dommen er feil. Retten har anvendt bevisreglene feil. En rekke av de tvilselementene som er anført, er ikke tillagt den vekt de skal ha, sier Meling. Det har ikke lyktes avisen å få kontakt med den andre mannens forsvarer for en kommentar.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus