Meny

Ny eksplosjon i Tyrkia:

Fire drept i eksplosjon i Diyarbakir

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tyrkias regjering hevder fire PKK-medlemmer ble drept i en eksplosjon de selv forårsaket i provinsen Diyarbakir sørøst i Tyrkia.

Den kraftige eksplosjonen fant ifølge en tjenestemann sted i distriktet Sarikamis torsdag, rundt 15 kilometer fra byen Diyarbakir, som er hovedstad i provinsen med samme navn.

Tyrkias innenriksdepartement opplyser at eksplosjonen skjedde mens PKK-krigere «lastet eksplosiver inn i en stjålet bil». Ti personer ble såret, opplyser myndighetene, uten å utdype hvorvidt de sårede også anklages for å være medlem av det forbudte kurdiske arbeiderpartiet.

– Eksplosivene ble detonert for tidlig, heter det i uttalelsen.

Tirsdag ble tre personer drept og 42 såret av en bilbombe rettet mot politiet i byen Diyarbakir, som er hovedstad i provinsen med samme navn. I mars ble syv politifolk drept i et annet bombeangrep i byen, som ligger i nærheten av grensa til Syria. PKK-geriljaen og andre væpnede kurdiske grupper har siden en skjør fredsprosess kollapset i fjor sommer, utført en lang rekke angrep mot politi og militære mål.

Tyrkiske myndigheter har i samme periode utført massive luftangrep mot PKK-mål sørøst i Tyrkia og i Nord-Irak. Hæren har innført portforbud og gått inn med stridsvogner i kurdiskbefolkede områder under dekke av å nedkjempe opprørere, men offensiven har også kostet flere hundre sivile livet.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus