Meny

Rektor dømt for underslag av FAU-midler

En kvinnelig rektor er dømt til 60 dagers fengsel for underslag av penger fra FAU-utvalgets konto. Illustrasjonsfoto: Terje Pedersen (NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En kvinnelig rektor er i Romsdal tingrett dømt til fengsel i 60 dager for grovt underslag av penger samlet inn av skolens foreldreråd.

Rektoren var ansatt ved en skole på Nordvestlandet og fikk sparken fra sin stilling da underslaget ble oppdaget, skriver Sunnmørsposten.

I alt dreier det seg om 137.088 kroner. Pengene var innskudd fra foreldrerådets arbeidsutvalg (FAU) ved skolen. Pengene skulle gå til elevformål som lunsj, spill og andre arrangementer.

Underslaget foregikk i en periode på over to år, og kvinnen overførte både FAU-penger til sin private konto og betalte private regninger fra FAUs kontoer. I tillegg satte hun inn kontanter fra FAU inn på sin private konto.

Romsdal tingrett mener at det er skjerpende at det straffbare forholdet pågikk over lang tid (to år og ni måneder), og at siktede hadde en særlig betrodd stilling på skolen.

Rektoren har lagt alle kort på bordet og saken ble avgjort med tilståelsesdom.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus