Meny

Hadeland-siktet funnet kritisk skadd i fengsel

Det var i Søndre Ål ved Gran på Hadeland natt til søndag den 9. januar at mannen skal ha drept sin kone med et vådeskudd. Foto: Jon Olav Nesvold (NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mannen som er siktet for forsettlig drap etter å ha truffet sin egen kone med et skudd i Hadeland i januar er kritisk skadd.

Det melder avisen Hadeland. Den siktede er varetekstfengslet i Gjøvik fengsel og ble onsdag kveld funnet i fengselet med livstruende skader i brystet.

– Mannen ble funnet kritisk skadd på et kjøkken i fengselet, og fraktet umiddelbart til Gjøvik sykehus, opplyser Hans Grøndahl, leder i Gjøvik fengsel, til Hadeland.

Bakgrunn: Politiet vil fengsle mann etter dødelig skudd i Oppland

Fengselet har nå satt i gang en intern prosess for å kartlegge hendelsesforløpet.

Mannen har trolig klart å bryte opp en låst kjøkkenskuff og fått tak i en kniv, opplyser Grøndahl. Den siktede ble etter operasjon på Gjøvik sykehus fløyet til Ullevål sykehus med luftambulanse. Torsdag ettermiddag var han ikke ved bevissthet.

– Dette er veldig ille, og slikt skal i utgangspunktet ikke kunne skje, sier mannens advokat, Harald Stabell til avisen.

Mannen har vært varetekstfengselet siden han ble pågrepet 9. januar i år.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus