Meny

Aktor ber om fengsel i SOS Rasisme-saken

Kjell Gunnar Larsen har vært tiltalt for bedrageri for 17,6 millioner kroner etter påstått medlemsjuks og svindel med studiestøtte i SOS Rasisme. Foto: NTB scanpix.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Aktor i Haugaland tingrett ber om ubetinget fengsel for sju av de åtte som er tiltalt for bedrageri i SOS Rasisme. Strengest straff bør tidligere daglig leder Kjell Gunnar Larsen få, mener aktor.

For Larsen var aktors påstand fengsel i to år og ni måneder, hvorav ett år og tre måneder kan gjøres betinget, skriver Haugesunds Avis.

For de øvrige tiltalte lyder den strengeste påstanden på to år og tre måneders fengsel, hvorav omtrent halvparten betinget. Den mildeste påstanden lyder på sju måneders betinget fengsel, melder Dagbladet.

Les også: Omfattende siktelser mot SOS Rasisme

Hovedforsvarer John Christian Elden startet sin prosedyre i retten med krass kritikk av politiets etterforskning.

– Tiltalen ble tatt ut først, og så startet politiet sin etterforskning. Tiltalen er i hovedsak frafalt, sier Elden.

Rettssaken mot de åtte tiltalte startet i Haugaland tingrett i januar. SOS Rasisme hevdet å ha over 45.000 medlemmer på 2000-tallet. Det virkelige tallet skal ha vært rundt 5.000. Høye medlemstall utløste utbetalinger i millionklassen fra flere offentlige støtteordninger. Flere av tiltalepostene er imidlertid blitt frafalt eller redusert i løpet av rettssaken.

Kjell Gunnar Larsen var opprinnelig tiltalt for bedrageri for 17,6 kroner etter påstått medlemsjuks og svindel med studiestøtte i SOS Rasisme i perioden fra 2008 til 2011. Dette tiltalepunktet er i løpet av rettssaken redusert til 3,4 millioner.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus