Dopingliga omsatte for titalls millioner – politiansatte var kunder

I desember 2015 avdekket politiet i Søndre Buskerud et av de største enkeltbeslag av dopingmidler gjort her til lands. I lokalene i Øvre Eiker ble det gjort beslag av dopingmidler som man antar har en salgsverdi på nærmere 29 millioner kroner. Som følge av dette beslaget ble det iverksatt etterforskning av et nettverk som sto for distribusjon og salg av store mengder dopingmidler over hele landet. Foto: Politiet (NTB scanpix)
I desember 2015 avdekket politiet i Søndre Buskerud et av de største enkeltbeslag av dopingmidler gjort her til lands. I lokalene i Øvre Eiker ble det gjort beslag av dopingmidler som man antar har en salgsverdi på nærmere 29 millioner kroner. Som følge av dette beslaget ble det iverksatt etterforskning av et nettverk som sto for distribusjon og salg av store mengder dopingmidler over hele landet. Foto: Politiet (NTB scanpix)

Dopingmidler for flere titalls millioner kroner er beslaglagt og flere er pågrepet etter at en kriminell dopingliga er blitt avslørt. Tre politimenn er betegnet som storkunder og er suspendert fra tjeneste.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet i Øvre Eiker fant kundelister med flere hundre navn etter at de i desember gjennomførte norgeshistoriens største beslag av dopingmidler i desember i fjor, melder TV 2. De illegale stoffene hadde en verdi på om lag 29 millioner kroner.

Siden har flere personer blitt pågrepet i en rekke politiaksjoner knyttet til salget av dopingmidler i kroppsbyggermiljøet. Senest tirsdag ble flere personer pågrepet på et treningssenter i Hokksund som følge av opprullingen.

Les også: Åtte personer pågrepet i narkoaksjon mot russebuss

Politifolk siktet

Også fire personer som er ansatt i politiet, og minst to av dem i aktiv tjeneste som politibetjent, er under etterforskning og suspendert for å ha kjøpt og brukt ulovlige dopingmidler. Tre av dem betegnes som «storkunder», ifølge TV 2.

Den ene av politimennene ble tatt ut av aktiv tjeneste ved Oslo politidistrikt etter at han i fjor nektet å avgi dopingprøve under politiets eget mesterskap i styrke.

Under etterforskningen har politiet klart å hente ut omfattende kundelister med flere hundre navn.

– De bør nok være litt redde for at politiet kommer til å følge opp de sakene, sier Rønneberg.

Les også: Flere straffes for besittelse av små mengder narkotika

Allment kjent

I en samordnet aksjon, kalt Operasjon Stormfall har både produksjon, salg, besittelse og bruk av dopingmidler blitt avslørt. Politiet omtaler stoffene som ulovlige midler som kan gi alvorlige skader og som det fare knyttet til bruken av. Salget har blitt formidlet via krypterte nettsider og epost.

– Dette har vært tilgjengelig for alle som er en del av kroppsbyggermiljøene. Alle vet om disse nettsidene, det er som en komplett nettbutikk og de selger vel til hele Norge, sier lensmann Stig Rønneberg.

Et stort antall personer er siktet i saken lokalt, men også i andre politidistrikter. Tre personer har vært varetektsfengslet i Søndre Buskerud, de er nå løslatt, opplyser politiet i en pressemelding onsdag kveld.

Les også: Finansmann pågrepet i narkotikasak

Alle samfunnslag

– Kundelistene har avdekket et bredt spekter av brukere. Fra unge mennesker til godt voksne, og personer fra alle samfunnslag, sier lensmannen.

Politiet opplyser også at de med avsløringen, siktelsene mot de sentrale medlemmene og beslaget har stanset en stor del av omsetningen av ulovlige dopmidler i Norge.

Les også: Turistsjef på Hovden sjokkert over narkopågripelser