Meny

20 utvist etter storkontroll mot massasjebransjen

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En omfattende kontroll med en rekke massasjestudioer i hovedstanden har avdekket en rekke lovbrudd og ulovlig sexsalg. Nå er 20 personer sendt ut av landet.

Politiet har sammen med Arbeidstilsynet kontrollert om lag 50 av de totalt 150 massasjestudioene i Oslo. En rekke ulovlige forhold er avdekket, blant annet folk uten lovlig opphold i Norge, svart arbeid, dårlige arbeids- og boforhold og proformaekteskap. Det er også avdekket ulovlig sexkjøp, melder NRK.

– Målet er at de som er useriøse blir tatt ut av bransjen, sier tilsynsleder i Arbeidstilsynet i Oslo, Pål H. Lund til NRK.

Rundt 20 personer har blitt utvist av landet etter aksjonen, og politiet mener at enkelte har jobbet ulovlig i flere år. Seksjonssjef Audun Kristiansen i utlendings- og forvaltningsseksjonen i Oslo politidistrikt forklarer at mange kvinner kommer til på turistvisum for å arbeide på massasjestudio, men at de arbeider lenger enn det som er mulig.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus