Bekymret slektning ringte politiet få dager før knivangrep

Motivet for knivangrepet på en togstasjon utenfor München er fortsatt uklart. En slektning av mannen ringte få dager tidligere til politiet i et forsøk på å få ham tvangsinnlagt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En 56 år gammel mann ble drept og tre andre skadd da 27-åringen gikk til angrep på de tilfeldige mennene på togstasjonen i den lille byen Grafing tirsdag. For en av de skadde var tilstanden fortsatt kritisk onsdag.

To dager før angrepet hadde slektninger i mannens hjemby Grünberg i Hessen ringt til politiet fordi 27-åringen hadde fortalt at han hadde tatt narkotika og så ut til å være i psykisk ubalanse.

Les også: Politiet: München-angriper neppe islamist

– Vi ba politiet om å få ham innlagt på sykehus, men politifolkene ville ikke, sier bestefaren til den bayerske avisen tz.

Politiet rådet familien til å ta ham med til sykehuset ettersom han ikke så ut til å være en fare for sine omgivelser, ifølge en talsmann for politiet.

Etter et fengslingsmøte onsdag besluttet en dommer at 27-åringen skulle overflyttes fra varetektsfengsel til et psykiatrisk sykehus.

Selv om mannen ifølge øyenvitner skal ha ropt «Dere er vantro, dere må dø» under angrepet, har politiet ikke funnet bevis for at mannen har noen tilknytning til ytterliggående islamistgrupper.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus