16-åring fikk syv års fengsel for voldtekter og ran

Artikkelen fortsetter under annonsen

En 16 år gammel gutt er i Oslo tingrett dømt til syv års fengsel for voldtekt av en 17 år gammel jente under et kioskran i Oslo.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det var i november i fjor at 16-åringen først ranet Narvesen-kiosken på vestkanten i Oslo, der den 17 år gamle jenta var alene på jobb, og deretter voldtok henne, skriver VG.

16-åringen dro frem en kniv og truet henne til å gi fra seg penger, og deretter dro han henne inn på bakrommet, der voldtekten fant sted.

Rettet kniv mot halsen

«Han rettet en kniv mot halsen hennes og sa blant annet «vil du dø i dag?» eller lignende», heter det i tiltalens beskrivelse av hva som skjedde.

Han ble også dømt for en annen voldtekt av en 15 år gammel jente på et hotell i Oslo tre dager senere.

En 17-åring som deltok i ranet, men som forlot stedet med pengene før voldtekten fant sted, ble dømt til fem års fengsel for ranet og for deltakelse i voldtekten på hotellet. Det er et halvt år mer enn aktor ba om.

16-åringen erkjente straffskyld for både ranet og voldtekten i kiosken, men både han og den medtiltalte 17-åringen nektet straffskyld for voldtekten på hotellrommet fordi de mente det dreide seg om frivillig sex.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Blir anket

De to tiltalte ble imidlertid ikke trodd av retten på dette punktet, dog var dette ikke enstemmig. Mindretallet mente det var rimelig tvil om at den seksuelle omgangen ble skaffet ved hjelp av vold eller truende atferd.

Begge ble dermed kjent skyldige på samtlige tiltalepunkter, som også inkluderer et ransforsøk i en Narvesen-kiosk på Oppsal tidligere samme dag som ranet og voldtekten ble begått i sentrum.

For begge ble to og et halvt år av straffen gjort betinget med en prøvetid på fem år. De må også betale erstatning både til de to jentene og til Narvesen.

Dommen var i samsvar med aktors påstand, men siden de ble kjent skyldig også i den voldtekten de har nektet skyld for, erklærte begges forsvarere at dommen vil bli anket, skriver VG.

Den 17 år gamle afghaneren kom til Norge som åtteåring. 16-åringen er folkeregistret som innvandret fra Tanzania. Begge har vært involvert i straffbare forhold tidligere.