Drapstiltalt kvinne hevder hun handlet i nødverge

MORTENSRUD: Kvinnen skjøt mannen sin med to skudd, ifølge tiltalen.
MORTENSRUD: Kvinnen skjøt mannen sin med to skudd, ifølge tiltalen. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Kvinnen som drepte mannen sin på Mortensrud i februar i fjor, innrømmer at hun skjøt ham, men hevder hun var i en «nødvergelignende situasjon», ifølge forsvareren.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Hun har vært i en situasjon der hun opplevde at hun måtte gjøre det hun gjorde, sier kvinnenes advokat Petar Sekulic til NTB.

Han vil imidlertid ikke gi flere detaljer om hvorfor kvinnen opplevde det slik, før rettssaken starter i Oslo tingrett tirsdag. Den går fram til 13. mai

Den 31 år gamle kvinnen er tiltalt for overlagt drap på den 28 år gamle mannen. Påtalemyndigheten mener altså at hun planla handlingen.

Kvinnen er blitt vurdert som tilregnelig, og det er ikke foretatt noen rettspsykiatrisk undersøkelse.

Les også: Mortensruddrapet: Siktede erkjenner drapet

Varslet selv

Fredag 6. februar i fjor ringte kvinnen selv og varslet politiet. Da politiet kom til leiligheten på Mortensrud, fant de mannen, som allerede hadde vært død i mange timer. Ifølge tiltalen skjøt kvinnen den 28 år gamle mannen to ganger i hodet natt til fredag, og han døde samme natt.

Dagen etter tilsto kvinnen de faktiske forholdene, men hun erkjente ikke straffskyld.

Siden har hun sittet varetektsfengslet.

– Hun har det ikke greit, men hun vil jo i detalj redegjøre i retten for hvorfor hun handlet som hun gjorde, sier Sekulic.

Nektes kontakt med barnet

Kvinnen var ikke registrert som gift med mannen, men de skal ha blitt viet i en muslimsk seremoni. De hadde vært samboere i seks år, opplyser Sekulic.

Paret har ett barn, som nå blir tatt hånd om av barnevernet.

Sekulic opplyser at kvinnen hadde kontakt med barnet fram til juli i fjor. Da stoppet barnevernet samværet, men dette vedtaket ble omgjort i fylkesnemnda. Barnevernet har imidlertid klaget beslutningen inn for domstolen, og denne saken er berammet til august. (©NTB)

Personvernpolicy