Siktet erkjente at han var til stede under drap i Oslo

En av de fem som er siktet etter at en mann ble funnet drept i en koffert i Oslo, har forklart at han var til stede da drapet skjedde, men erkjenner ikke straffskyld, opplyser hans advokat.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Offeret, en 35 år gammel mann, ble funnet død i en koffert ved en boligblokk på Ammerud fredag. De fem pågrepne i saken, fire menn og en kvinne, er siktet for drap eller medvirkning til drap.

To av de mannlige siktede ble pågrepet da politiet kom til stedet fredag. Advokat Benedict de Vibe, som er forsvarer for en av de to, opplyser til NTB at hans klient har forklart at drapet skjedde i en leilighet, og at klienten var til stede på dette tidspunktet, men at han ikke deltok i drapshandlingen.

– Han har vært med på å frakte bort en koffert, men han erkjenner ikke at han har deltatt i selve drapet, ei heller i parteringen, sier de Vibe.

Flere medier har meldt at offeret var partert.

Ifølge de Vibe har hans klient lørdag forklart seg til politiet om hvem som var til stede i leiligheten og hvem som skal ha utført drapshandlingen.

Til NRK opplyser advokaten at hans klient ikke var i stand til å bli avhørt fredag, blant annet fordi han var ruset.

Avhør

Grete Lien Metlid, leder for seksjon for volds- og seksualforbrytelser i Oslo politidistrikt, opplyser til NTB lørdag at alle de fem siktede, som er i 20-årene, har forklart seg for politiet. Hun vil imidlertid ikke gå inn på hva som har kommet fram i avhørene.

– Det pågår avhør av siktede utover kvelden, og det avhøres også vitner. Blant annet kontrollerer vi forklaringer fra de siktede, legger hun til.

Det var en kvinne som fredag morgen først meldte fra om en underlig person i området bak Ammerud skole og en boligblokk kjent som «bananblokka».

Da politipatruljen kom til stedet, fant de den døde personen, samt de to mennene som nå er siktet i saken.

Om den avdøde bekrefter Metlid at politiet mener han ble drept «et annet sted» og at han ble fraktet bort i en koffert, men hun ønsker ikke å gå i detaljer om hvilket sted det er snakk om.

Bakgrunn: Drapsoffer på Ammerud partert og funnet i koffert

Nekter straffskyld

Etter de to første pågripelsene fredag, ble ytterligere en mann og kvinne pågrepet samme kveld. En femte person, en mannlig thailandsk statsborger, ble pågrepet natt til lørdag. Heller ikke han erkjenner straffskyld, opplyser hans advokat Ola Lunde.

– Han benekter en hver form for tilknytning til handlingen, sier Lunde, som opplyser at mannen kommer til å motsette seg varetektsfengsling.

Forsvarer for kvinnen, advokat Heidi Ysen, vil ikke kommentere hvordan hennes klient stiller seg til siktelsen.

– Jeg ønsker ikke å kommentere saken i det hele tatt, sier hun til NTB.

Kjent fra før

Metlid opplyser at flere av de involverte i saken skal være bekjente.

– Vi jobber med å finne ut av hvem som kjenner hvem, sier Metlid.

Hun opplyser også at de to mennene som ble pågrepet først, samt kvinnen, er kjent fra politiet fra før.

Til TV 2 sier hun at det er rus knyttet både til saken og noen av de involverte.

Obduksjonsrapport

Lørdag ble det gjennomført obduksjon av den avdøde, men politiet vil ikke gå inn på hva den foreløpige obduksjonsrapporten forteller om dødsårsaken, av hensyn til etterforskningen.

NTB hadde lørdag kveld ikke lyktes å komme i kontakt med Unni Fries, som også er oppnevnt som forsvarer i saken. Politiet hadde så langt ikke opplyst hvem som blir forsvarer for den siste siktede i saken.

Personvernpolicy