Meny

Russisk hackernettverk forsøkte å rane norsk bank

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Et kriminelt russisk hackernettverk klarte nylig å trenge seg inn i datasystemene til en norsk finansinstitusjon. Det digitale bankranet ble imidlertid stanset.

Dette er første gang at Nasjonal sikkerhetsmyndighet (NSM) har registrert forsøk på et såkalt digitalt bankran, sier Hans Christian Pretorius, leder av NSMs cybersikkerhetsavdeling, til NRK.

– Vi er kjent med at disse russiske kriminelle har prøvd å gå mot banker, og også fått det til internasjonalt. Men dette er første gang vi er blitt varslet om at de er kommet inn, og har prøvd å komme inn, i en norsk finansinstitusjon, sier Pretorius.

Han sier de ble varslet av finansinstitusjonen om at de ble utsatt for et målrettet angrep fra russiske kriminelle. NSMs operatører hjalp bedriften med å stanse angrepet.

– Det de helt konkret varslet om var at de så at de var infiltrert. De hadde et sett med PC-er hvor de så at trusselaktøren var inne og hvor de da jobbet seg innover i finansinstitusjonen for å nå selve pengetransaksjonene, sier Pretorius.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus