Meny

Må møte i retten for rasisme mot Haddy N'jie

En mann må neste uke møte i retten for å kommet med diskriminerende uttalelser mot Haddy N'jie. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En mann i 30-årene må tirsdag neste uke møte i retten etter at han i fjor skrev at NRK-profil Haddy N'jie hadde «ligget seg til permanent oppholdstillatelse. »

«Din frekke motbydelige halvape. Kom deg ut av landet», lød meldingen. «Folk flest er ikke troll», svarte Haddy N’jie på Facebook.

Nå må mannen møte i Oslo Tingrett neste onsdag 4. mai. 30-åringen står tiltatt for brudd på straffeloven paragraf 185, som omfatter å offentlig ha sett frem diskriminerende eller hatefulle ytringer.

Med diskriminerende eller hatefulle ytringer menes det å true eller forhåne noen på grunn av deres hudfarge, nasjonale eller etiske opprinnelse.

– Står for det jeg skrev

VG var i fjor i kontakt med 34-åringen på telefon. Han bekreftet overfor avisen at det er han som har skrevet kommentaren.

Den rasistiske kommentaren er publisert fra en Facebook-profil med fullt navn:

«Gratulerer har du klart å ligge deg til permanent oppholdstillatelse. Hvorfor kan du ikke ta med deg familien din å flytte tilbake til Afrika. Hvorfor kan du ikke vise såpas respekt, det er ikke krig der dere kommer fra. Din frekke motbydelige halvape. Kom deg ut av landet. Jævla Nigger.»

Mannen ville i fjor ikke kommentere hvorfor han skrev den, men sa til VG at han står for det han skrev.

Haddy N'jie delte innlegget og skrev:

«Denne så jeg ikke før nå. Dette er aller første gang jeg får en sånn kommentar på fb-siden min, og det bekrefter det jeg alltid har ment: folk flest er ikke troll. Jeg kjenner ikke deg, (personens navn), det er kanskje like greit, men jeg lar kommentaren din ligge her, så ser alle at du finnes», skrev 36-åringen og la ved en skjermdump av hatmeldingen.

Bakgrunn: Haddy N'jie utsatt for grov hets på Facebook

NETT-HAT: Tirsdag reagerte artist og programleder Haddy N'jie på en hatmelding som ble publisert på Facebook-siden hennes. Mange har reagert på hatmeldingen og roser N'jie for måten hun håndterte den på. Foto: skjermdump og NTB scanpix

Tiltalt for rasisme utenfor bensinstasjon

Samme uke går en annen sak, hvor en mann i 50-årene er tiltalt for den samme paragrafen.

Mannen skal utenfor en bensinstasjon i Oslo ha kommet med rasistiske uttalelser mot tilfeldig forbipasserende.

Populært