Kvinne funnet død i Os – antatt gjerningsmann tatt

En kvinne skal være drept i Os utenfor Bergen. Foto: Marit Hommedal (NTB scanpix)
En kvinne skal være drept i Os utenfor Bergen. Foto: Marit Hommedal (NTB scanpix)

Politiet i Hordaland etterforsker det som antas å være et drap på en kvinne i Os kommune. En mann er pågrepet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet fikk melding i 19-tiden søndag om at en kvinne skulle være drept på Åsen i Os kommune. Hun ble kort tid senere funnet død utenfor boligen sin, opplyser Vest politidistrikt i en pressemelding.

– Den antatte gjerningsmannen kontaktet selv politiet og ble pågrepet uten dramatikk ved lensmannskontoret på Os. Mannen er kjørt til Bergen, opplyser operasjonsleder Morten Kronen.

Det er satt i gang full etterforskning, og området rundt boligen er sperret av. Krimteknikere jobber på åstedet søndag kveld.

Avhør søndag

Ifølge lensmann Oddbjørn Dyrdal er det snakk om et par. Både kvinnen og den antatte gjerningsmannen omtales som «voksne». De er foreldre, og begge skal være norske.

– Vi er i startfasen for å ivareta teknisk og taktisk etterforskning. Vi er på nåværende tidspunkt usikre på om gjerningsmannen er i stand til å la seg avhøre, men vi satser og håper på å få gjennomført avhør av både gjerningsmannen og eventuelle andre vitner i løpet av kvelden, sier lensmannen til VG.

Gode naboer

Os kommune har satt inn et kriseteam som nå tar vare på familien til den drepte. Kvinnens nærmeste familie er tatt hånd om på legevakta, skriver Bergens Tidende.

– De pårørende må få god støtte nå startfasen, sier lensmannen. Politiet går fra dør til dør i området. En nabo VG har snakket med er sjokkert over det som har skjedd.

– Det kom som et sjokk. Det har ikke gått opp for meg ennå. Dette er skikkelige folk på alle måter som jeg vil gi de beste skussmål, sier naboen.

Personvernpolicy