Voldsviddeo ryster Trondheim:

Politiadvokat: – De har utenlandsk bakgrunn, og ofrene er alltid unge etnisk norske menn

Politiet er bekymret for ungdomsgjeng som skaper frykt i Trondheim.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet i Trondheim etterforsker en grov voldshendelse som ble filmet på Charlottenlund videregående skole i Trondheim.

Hendelsen skjedde ved skolen forrige torsdag.

I en video som ble lagt ut på sosiale medier kan man se en elev bli slått til blods av en 18-åring, etter å ha blitt lurt med inn i en garderobe av en gjeng.

– Alltid unge etnisk norske menn

Politiadvokat Alf Rune Nilsen forteller til Dagbladet at de ser alvorlig på saken.

En 18 år gammel gutt med utenlands bakgrunn er utpekt som hovedmann i den kriminelle gjengen, der flere av medlemmene går på skolen.

– Vi må kalle en spade for en spade - de er en gjeng. De opererer sammen hele tiden - som regel på og ved utesteder, men nå også på skolen. De har alle utenlandsk bakgrunn, og ofrene er alltid unge etnisk norske menn, sier politiadvokaten til Dagbladet.

Den antatte lederen har vært involvert i seks voldshendelser siden september.

Veldig bekymret

Nilsen har tidligere uttalt til NRK at de har et godt bilde av hendelsesforløpet, og at en tiltale snart er klar.

– En meget alvorlig tiltale. Dette dreier seg om en guttegjeng som har pådratt seg flere voldssaker. Politiet har satt inn store ressurser på dette, sa politiadvokaten da.

18-åringen, som sto bak voldshendelsen, skriver på Facebook at offeret gikk til angrep først, men politiet fester ingen tillit til meldingen.

– Det er uforståelig, og skolen er veldig bekymret. Men vi må bevare fatningen, og så må politiet rydde opp, sier Nilsen.

Ny video

Fredag publiserte Adresseavisen nok en video som viser hvordan et medlem av den samme gjengen går løs på en 17 år gammel medelev.

Det var under et angrep utenfor skolen i februar at 17-åringen ble slått med fire slag i ansiktet.

– Jeg ble konfrontert av en elev som jeg ikke kjenner. Jeg har kanskje møtt ham én gang tidligere. Vi sto og snakket, og så slo han meg, sier den fornærmede eleven til Adresseavisen.

– Redd for represalier

Rektor ved Charlottenlund videregående skole forteller at det ble gjort undersøkelser samme dag som episoden hadde skjedd.

– På en måte er jeg glad for at det ble filmet fordi det viser at jeg ikke gjorde noe. Jeg trekker meg unna situasjonen, sier offeret.

Volden i den nye videoen ble ikke anmeldt etter at den skjedde, men ble avdekket av politiet denne uka. Volden er nå anmeldt.

– Ungdomsmiljøet er redd for represalier, og de tør ikke anmelde forholdet, tror Nilsen til Adresseavisen.

Personvernpolicy