Meny

Slottet er dårlig sikret mot terror

Det er bare et par uker siden en sinnsforvirret mann kjørte en varebil helt opp foran Slottet og løp vekk. Foto: Torstein Bøe (NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I en to år gammel rapport stilles det spørsmål ved det lave sikkerhetsnivået rundt Slottet i Oslo. Ingen fysiske hinder finnes for å stanse kjøretøyer å kjøre helt inntil veggene på kongens hus.

Eksperter på sikkerhet reagerer på at ikke noe er gjort etter rapporten som for to år siden påpekte grunnleggende svakheter i sikkerheten, melder NRK.

Det er bare et par uker siden en sinnsforvirret mann kjørte en varebil helt opp foran bygningen og løp vekk. Da ble pansrede politibiler kjørt fram for å virke som skjold dersom en bombe skulle gå av.

– Hvem som helst kan bare svinge inn og kjøre opp til slottet. Det er ingenting som stopper en bil i å kjøre helt fram, sier spesialrådgiver Gunnar Angeltveit til NRK.

Hans bekymring deles av sikkerhetsforsker Sunniva Frislid Meyer ved Transportøkonomisk institutt. Hun sier at gardistene rundt Slottet sikkert greier å kontrollere ustabile personer, men peker på at de trolig ikke ville greid å stanse en bil med sprengstoff om det var slik.

– Jeg tenker at det sikkert er et økonomisk spørsmål, at man vurderer at risikoen ikke er så høy og konsekvensene ikke alvorlig nok til å innføre ordentlige kjøretøysbegrensninger rundt hele parken, sier Meyer.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus