Meny

Støre forstår at mange reagerer på Breivik-dom

– Når den norske staten dømmes for umenneskelighet overfor dette mennesket, så skjønner jeg at det er veldig mange som reagerer, sier leder i Arbeiderpartiet Jonas Gahr Støre. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Arbeiderpartileder Jonas Gahr Støre sier han forstår at mange reagerer på at retten gir Anders Behring Breivik delvis medhold i at han soner under umenneskelige forhold.

– Vi har rettsprosesser i Norge. Dette er ikke en rettskraftig dom, det skal kanskje komme en anke, derfor jeg vil være varsom med å kommentere dommen, sa Støre på NRKs Politisk Kvarter torsdag morgen.

– Men når den norske staten dømmes for umenneskelighet overfor dette mennesket, så skjønner jeg at det er veldig mange som reagerer. For hva er det igjen da, av ord, i forhold til hva som skjedde 22. juli? For dem som ble rammet er dette sterke døgn å oppleve, sier Støre.

Les også: Eskil Pedersen sint og opprørt over Breivik-dom

Ungdommene som var på Utøya 22. juli 2011 er svært overrasket over dommen fra Oslo tingrett

– Jeg håper staten anker. For meg blir det veldig personlig, i likhet med veldig mange andre, sier 19 år gamle Ylva Helene Schwenke, som ble truffet av fire skudd fra Breiviks våpen for snart fem år siden.

Også Utøya-offer Viljar Hanssen (22) fra Svalbard er overrasket.

Les også: Breivik vant delvis saken om soningsforholdene

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus