Meny

Mann siktet for å ha drept moren sin i Lier

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En 36 år gammel mann er pågrepet og siktet for å ha drept moren sin i et bolighus i Lier i Buskerud.

Politiet fikk melding om den døde kvinnen torsdag klokken 6.19.

– Den døde kvinnen er ikke endelig identifisert, men politiet har grunn til å tro at det er den 64 år gamle kvinnen som bodde i huset. Hun er siktedes mor, opplyser Sør-Øst politidistrikt i en pressemelding.

Ringte selv politiet

Det var mannen som nå er pågrepet, som ringte politiet og varslet om dødsfallet. Mannen hadde da forlatt stedet til fots. Han ble pågrepet i nærheten av boligen der kvinnen ble funnet død.

36-åringen ble avhørt på stedet og fraktet til sentralarresten i Drammen. Det vil bli gjennomført flere avhør av ham og av andre personer i løpet av dagen, opplyser politiet. Mannen blir sannsynligvis fremstilt for varetektsfengsling fredag.

Huset der kvinnen ble funnet, ligger i området Sørsdal. Politiet er på stedet og gjør åstedsundersøkelser.

Norske statsborgere

Det var også en annen person i huset da drapet skal ha funnet sted, og vedkommende har status som vitne i saken, opplyste lensmann Arne Lauvålien i Lier på en pressekonferanse torsdag ettermiddag.

– Vedkommende lå og sov da vi kom, opplyste politiet.

Vedkommende er i familie med avdøde og siktede, men politiet ønsker ikke opplyse noe nærmere om familieforholdet. Kvinnen og sønnen er norske statsborgere, men de kommer opprinnelig fra et annet land.

Obduseres fredag

Den avdøde 64-åringen skal obduseres fredag, og politiet kan derfor ikke si noe om dødsårsaken.

– Det formelle avhøret av siktede er ikke gjennomført, og vi kan derfor ikke si noe om et eventuelt motiv for handlingen, og eventuelt hvordan han stiller seg til straffskyld.

Politiet i Buskerud opplyser at de ikke har kjennskap til denne mannen fra tidligere forhold.

– Vi gjennomfører nå taktiske og tekniske undersøkelser, og vi vil i løpet av de nærmeste dagene få et klarere bilde av hva som har skjedd, sier politiadvokat Fredrik Reinertsen i Sør-Øst politidistrikt.

Se video: – Hun er siktedes mor

Se opptak av pressekonferansen:

Populært