Foreldre siktet for dødelig vold mot baby

Artikkelen fortsetter under annonsen

Et foreldrepar i 20-årene er siktet for grov kroppskrenkelse med døden til følge etter at et barn på to måneder døde på Romerike, melder TV 2.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Begge foreldrene er siktet for grov kroppskrenkelse med døden til følge. De siktet for brudd på straffeloven paragraf 272, sier politiadvokat Line Thorsberg til kanalen.

Ifølge TV 2 er begge jentas foreldre i 20-årene og bosatt på Nedre Romerike.

Vurderer fengsling

Etter det NTB kjenner til, er det ikke lagt opp til at foreldrene blir begjært fengslet i løpet av dagen tirsdag.

– Vi tar en fortløpende vurdering av fengsling. Det legges opp til at begge fremstilles for varetektsfengsling, sier Thorsberg.

Spedbarnet døde lørdag kveld, og det var foreldreparet selv som varslet alarmsentralen. Begge ble pågrepet og deretter løslatt, før de ble pågrepet igjen mandag da obduksjonsrapporten var klar.

Moren stilte seg mandag helt uforstående til at hun er siktet i saken.

– Det oppleves som surrealistisk å være siktet i denne saken. Min klient er i dyp sorg og blir nå ivaretatt av et kriseteam, fortalte advokat Gunhild Lærum til NTB mandag kveld.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Innlagt på sykehus

Kvinnen ble innlagt på sykehus for psykiatrisk behandling etter dødsfallet. På grunn av morens helsetilstand har Lærum bedt om at hun blir værende på sykehuset for å få behandling.

– Min klient har forklart at hun gjorde alt hun som mor skulle for å ivareta barnet. Blant annet har hun bedt om hjelp knyttet til barnets helse, sier Lærum.

Heller ikke barnefaren erkjenner straffskyld.

– Han mener dødsfallet må ha naturlige årsaker, opplyste farens forsvarer, advokat Dag Svensson, til NTB mandag.