Foreldre uforstående til siktelser etter babydødsfall

Artikkelen fortsetter under annonsen

Moren til en to måneder gammel jentebaby som døde lørdag, stiller seg helt uforstående til at hun er siktet i saken. – Hun er i dyp sorg, sier kvinnens forsvarer, advokat Gunhild Lærum.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det oppleves som surrealistisk å være siktet i denne saken. Min klient er i dyp sorg, og blir nå ivaretatt av et kriseteam, sier advokat Gunhild Lærum til NTB mandag kveld.

Spedbarnet døde lørdag kveld av tilsynelatende ukjente årsaker. Foreldreparet varslet selv alarmsentralen om dødsfallet. ingen av dem erkjenner noen form for skyld i forbindelse med dødsfallet. De mener dødsårsaken kam ha vært krybbedød.

– Min klient har forklart at hun gjorde alt hun som mor skulle for å ivareta barnet. Blant annet har hun bedt om hjelp knyttet til barnets helse, sier Lærum.

Pågrepet etter obduksjon

Kvinnen og barnets far fikk endret status i saken da politiet mottok den foreløpige obduksjonsrapporten mandag. De ble først pågrepet etter å ha varslet alarmsentralen om at deres to måneder gamle datter hadde mistet livet, og deretter løslatt.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi fikk en melding fra helsevesenet lørdag kveld om at et barn på to måneder var funnet dødt, opplyser politiadvokat Line Thorsberg i Øst politidistrikt til NTB.

Politiadvokaten ønsker ikke å utdype hva obduksjonsrapporten viser.

Mandag ble foreldrene på nytt pågrepet og siktet i saken, men politiet holder mistankegrunnlaget mot dem tett til brystet innledningsvis i etterforskningen.

– Vi har ikke sett noen dokumenter, og kjenner ikke siktelsesgrunnlaget. Alt er klausulert, sier Lærum.

Nekter straffskyld

Barnets far ble pågrepet etter at jenta ble funnet død, men han ble senere løslatt. Da obduksjonsrapporten forelå mandag, ble han igjen pågrepet.

– Han erkjenner ikke straffskyld. Han mener dødsfallet må ha naturlige årsaker, opplyser farens forsvarer, advokat Dag Svensson, til NTB.

Begge foreldrene har vært inne til flere avhør, men det var mandag fortsatt for tidlig å si noe om hva politiet mener har tilstøtt barnet.

Babyens mor er innlagt på sykehus for psykiatrisk behandling etter dødsfallet. På grunn av morens helsetilstand, har Lærum bedt om at hun blir værende på sykehuset for å få behandling.