Bevis er borte i Kristin-saken

Arkivfoto av 12 år gamle Kristin Juel Johannessen som ble funnet drept i Hedrum i Larvik i 1999. Gjenopptakelseskommisjonen gjenåpnet torsdag straffesaken mot mannen som i 2003 ble frifunnet for drapet i Agder lagmannsrett. Foto: PRIVAT / NTB scanpix
Arkivfoto av 12 år gamle Kristin Juel Johannessen som ble funnet drept i Hedrum i Larvik i 1999. Gjenopptakelseskommisjonen gjenåpnet torsdag straffesaken mot mannen som i 2003 ble frifunnet for drapet i Agder lagmannsrett. Foto: PRIVAT / NTB scanpix Foto: Privat / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Politiet kan ikke gjøre rede for flere av de sentrale bevisene i den 16 år gamle Kristin-saken, som nå skal opp for retten på nytt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Overfor VG som har etterspurt bilde av sykkelen tolv år gamle Kristin Juel Johannessen syklet på da hun forsvant i 1999, sier statsadvokat Per Halsbog at «den ikke finnes mer».

Familien til den drepte jenta fikk i 2008 spørsmål om de ville ha den grønne pikesykkelen tilbake, men avslo fordi de mente den fremdeles utgjorde et viktig bevis i en uoppklart drapssak.

Les også: DNA-bevis blir sentralt i Kristin-saken

Etter det er sykkelen, og flere andre bevisgjenstander som sykkelhjelmen hennes og andre eiendeler også blitt borte. Også deler av materialet fra Rettsmedisinsk institutt (RMI) er det ukjent hvor befinner seg, blant annet sikret biologisk materiale fra den døde, skriver avisen.

– Jeg ønsker ikke å kommentere disse opplysningene, siden det blir et tema under rettssaken, sier advokat Søren Hellenes som er forsvarer for den på nytt drapstiltalte Henning Hotvedt til VG.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Tidligere frifunnet tiltalt på nytt for Kristin-drapet

Politiet i Larvik skal ha laget to rapporter om hvordan beslag og bevis i saken er blitt håndtert. I den ene skal man, ifølge avisen, konkludere med at man ikke kan dokumentere hvordan oppbevaringen har vært over en periode på flere år.

Bakgrunn: Kristin-saken gjenåpnes