Mann pågrepet i overgrepssak i Trøndelag

Mannen ble pågrepet tirsdag. Politiet mener han har formidlet barns kontaktinfo til andre for at de skulle kunne misbrukes. (Illustrasjonsfoto)
Mannen ble pågrepet tirsdag. Politiet mener han har formidlet barns kontaktinfo til andre for at de skulle kunne misbrukes. (Illustrasjonsfoto) Foto: Kyrre Lien / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

En mann i 20-årene er pågrepet i Danmark i forbindelse med etterforskningen av en omfattende overgrepssak i Trøndelag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Mannen ble pågrepet tirsdag. Politiet mener han har formidlet barns kontaktinfo til andre for at de skulle kunne misbrukes.

Mannen er siktet for deling og besittelse av overgrepsmateriale samt for forsøk på medvirkning til seksuelt misbruk av barn, opplyser Trøndelag politidistrikt.

Politiet i Trøndelag har i over ett år etterforsket et større sakskompleks der det er avdekket omfattende deling av grovt overgrepsmateriale på nett, samt fysiske overgrep mot barn. Tirsdagens pågripelse er en del av dette sakskomplekset.

Den siktede mannen har nylig flyttet fra Trøndelag til Danmark. Trøndelag politidistrikt har samarbeidet med dansk politi både før og under pågripelsen.

– Økende grad av samarbeid både på tvers av distrikter og landegrenser har vært en stor styrke i etterforskningen av denne typen saker og gjør oss bedre rustet til å identifisere involverte, skriver politiet i en pressemelding.

Den siktede fremstilles for fengsling i Sør-Trøndelag tingrett onsdag ettermiddag.