Mann pågrepet i bombeaksjon på Schiphol

Meldingene er uklare når det gjelder hva som utløste evakueringen og arrestasjonen på Schiphol tirsdag kveld. Se video.
Artikkelen fortsetter under annonsen

En mann er arrestert etter at tungt bevæpnet terrorpoliti rykket ut til hovedflyplassen Schiphol ved Amsterdam tirsdag kveld.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Flyplassen ble delvis evakuert i fire timer før en talsmann for politiet erklærte den som trygg igjen. Deler av flyplassen ble avsperret mens et helikopter svevde over området før sperringene ble hevet i halv to-tiden natt til onsdag.

TV-bilder fra området viste tungt bevæpnet politi med finlandshetter som patruljerte utenfor selve flyplassen, som har vært i alarmberedskap siden terrorangrepene i Brussel 22. mars.

– Politiet har evakuert deler av området utenfor flyplassen og det tilstøtende Sheraton-hotellet. En person som oppførte seg mistenkelig er arrestert, sa en talskvinne for flyplassen til nyhetsbyrået AFP.

Polititalsmannen Alfred Ellwanger sa at en mann ble anholdt på plassen utenfor hovedinngangen i 19.45-tiden, og at en bombegruppe ankom og sjekket bagasjen hans. Han hadde ingen ytterligere detaljer om den arresterte mannen og sa at det trolig vil bli gitt mer informasjon senere onsdag.

Ellwanger legger til at ingen flyruter ble berørt på flyplassen, som er en av Europas travleste, og at togtrafikken til og fra Schiphol gikk som normalt.