Selvmordsangrep mot soldater sør i Jemen

Artikkelen fortsetter under annonsen

Minst fire mennesker er drept i et selvmordsangrep mot unge militærrekrutter i havnebyen Aden i Jemen, forteller vitner og en sikkerhetskilde.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ti personer ble såret i angrepet, som tilsynelatende var rettet mot unge rekrutter som ventet på bussen utenfor en militær veisperring nord i Aden. Øyevitnene sier opp til fire mennesker ble drept i tillegg til gjerningspersonen, mens en kilde i sikkerhetsstyrkene opplyser at fem rekrutter ble drept.

Etter at våpenhvilen trådte i kraft natt til mandag mellom lokal Houthi-milits og regjeringslojale styrker er det ikke blitt meldt om større angrep eller kamper, verken i hovedstaden Sana i nord eller i havnebyen Aden helt sør i Jemen.

Les også: Tynnslitt våpenhvile i Jemen

Aden fungerer som midlertidig hovedstad for regjeringen ettersom Sana har vært kontrollert av houthiene det siste halvannet året. Flere andre væpnede grupper er imidlertid aktive i Jemen, og grupper som al-Qaida og IS har tidligere stått bak en rekke blodige selvmordsangrep i det krigsherjede landet.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

De ytterliggående islamistene har utnyttet kaoset som har oppstått siden en militærallianse ledet av Saudi-Arabia gikk til krig mot de jemenittiske opprørerne på vegne av president Abd-Rabbu Mansour Hadi.

Etter å ha ignorert ekstremistene i lang tid har Hadi-lojale styrker de siste ukene begynt å gå til aksjon også mot al-Qaida og IS.

Les også: Minst 57 personer drept i kamper i Jemen