Politiet frykter bråk utløst av fremmedfiendtlige grupper

Illustrasjonsfoto: Heiko Junge (NTB scanpix)
Illustrasjonsfoto: Heiko Junge (NTB scanpix)
Artikkelen fortsetter under annonsen

Oslopolitiet er mer bekymret for bråk og gatevold utløst av grupper som Soldiers of Odin enn at militante islamister skal utløse lignende situasjoner.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Mens rekrutteringen til direkte muslimfiendtlige grupper har stått stille de siste fire-fem-årene, har det dukket opp stadig nye fremmedfiendtlige grupper på nettet. Disse gruppene bekymrer politiførstebetjent Vegar Martinsen, skriver Dagsavisen.

– Det er her det fort kan smelle. Jeg er mye reddere for at grupper som Soldiers of Odin vil provosere frem voldelige konflikter, enn at militante islamister vil provosere frem voldelige konflikter i Oslos gater, sier Martinsen, som leder dialoggruppen i seksjon for organisert kriminalitet i Oslo politidistrikt. Han presiserer at han her snakker om gatevold og konflikter grupper imellom, ikke terrorangrep.

Steffen Larsen, som leder Odins soldater, sier han «blir skremt over hvor lite Martiensen» har skjønt. Han står fast ved at gruppen verken er rasister eller høyreekstreme, borgervern eller vigilantegruppe. Han sier de ikke ønsker å lage bråk.

– Poenget er å gjøre stedene vi patruljerer tryggere. Det hadde politiet visst om de hadde giddet å snakke med meg, sier Larsen. Han sier han har henvendt seg til flere politimestere, men de har ikke vært interessert.