Pågripelse i åtte år gammel drapssak i Oslo

Åtte år etter at 33-åringen rømte Norge etter ett drap og et drapsforsøk i Oslo i 2008, ble han tatt av tysk politi for et annet forhold. Lørdag blir han framstilt for varetekt i Oslo tingrett.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den drapssiktede somaliske mannen ble utlevert fra Tyskland og ankom torsdag Norge. Åtte år etter at et møte mellom fem somaliske menn i en park ved Holst gate på Grünerløkka i Oslo endte med drap, ble den hovedsiktede til slutt pågrepet.

– Vi har grunn til å tro at mannen har oppholdt seg i hjemlandet en periode etter drapet. Han ble tatt nå etter at han var pågrepet av tysk politi for et annet forhold. De fant vår åtte år gamle etterlysning av mannen, sier leder Grete Lien Metlid for seksjon for volds- og seksualforbrytelser i Oslo politidistrikt til NTB fredag kveld.

Innrømmet

Under møtet på Grünerløkka natt til 24. mars i 2008 oppsto en konfrontasjon og en rekke skudd avfyrt. En mann tidlig i 20-årene døde av skuddskader og en annen ble truffet av et streifskudd.

To menn ble siktet etter hendelsen. Den ene meldte seg selv for politiet dagen etter, den andre forsvant. Det er denne mannen som nå er pågrepet av tysk politi og utlevert til Norge.

Lørdag vil mannen bli framstilt for varetektsfengsling i Oslo tingrett. Etter at han ankom Norge torsdag har politiet gjennomført ett innledende avhør med 33-åringen.

– Det er mye vi ennå ikke har snakket om, men i avhøret knytter han seg til handlingen for åtte år siden. sier Metlid.

– Var til stede

Den siktede har fått oppnevnt advokat Frode Sulland som forsvarer.

– Min klient har så langt bekreftet at han var til stede da drapet skjedde i 2008, men det vil være uriktig av meg å si noe mer før fengslingsmøtet, sier Sulland til NTB.

33-åringen har samtykket til politiets krav om varetekt i fire uker. Det er derfor mulig at fengslingsmøtet vil gå som såkalt kontorforretning, hvor dommeren avgjør spørsmålet om varetekt uten at partene møtes.

Aldri rettsforfulgt

For den andre mannen som i 2008 meldte seg selv ble saken aldri avsluttet. Han ble siktet for medvirkning til drap og drapsforsøk, men etter en tid i varetekt ble han til slutt løslatt. Han er aldri blitt rettsforfulgt.

– Siktelsen mot denne mannen er opprettholdt og er fremdeles gyldig, sier Metlid.

Hun opplyser at familien til den drapsofferet fremdeles bor i Norge og har fått oppnevnt bistandsadvokat i forbindelse med pågripelsen av den siktede 33-åringen.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden