Mordbranntiltalt: – Grove og falske anklager

Sorenskriver Ola Svor sammen med sin kone, datter, datterens venninne og advokat Svein Holden i Sør-Østerdal tingrett mandag. En 39-åring er tiltalt for å ha tent på sorenskriverens hus mens flere mennesker lå og sov i huset.
Sorenskriver Ola Svor sammen med sin kone, datter, datterens venninne og advokat Svein Holden i Sør-Østerdal tingrett mandag. En 39-åring er tiltalt for å ha tent på sorenskriverens hus mens flere mennesker lå og sov i huset. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

39-åringen som er tiltalt i mordbrannsaken på Hamar, nekter seg skyldig i hele den omfattende tiltalen, unntatt ett punkt for narkotikabruk.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Overhodet ikke, svarte den 39 år gamle hedmarkingen på dommerens spørsmål om han erkjente skyld på punktet om drapsforsøk på sorenskriver Ola P. Svor, hans kone og datter, samt en venninne av datteren.

Aktor mener mannen satte fyr på sorenskriverens bolig 22. juli 2013, da datteren og venninnen lå og sov i kjelleren. Sorenskriveren og kona var ikke hjemme, men påtalemyndigheten mener tiltalte ikke kjente til dette og at hensikten hans var å ta livet av dommeren som hevn for en rettsavgjørelse.

Da dommeren konfronterte ham med et lengre tiltalepunkt, som beskriver hvordan mannen mishandlet og truet sin samboer og datter svarte han: – Dette er en rekke grove og falske anklager som jeg ikke erkjenner straffskyld for i det hele tatt.

Tiltalen mot mannen er på hele åtte sider og omfatter flere tilfeller av trusler, vold, krenkelser og skadeverk. Mannen synes imidlertid å vedgå at han sprøytet etsende væske i ansiktet og øynene til to politifolk som hadde tatt seg inn i boligen hans.

Han erkjenner likevel ikke straffskyld, fordi han ifølge forsvarer Morten Andreassen, oppfattet det hele som et innbrudd, da de to politifolkene ikke skal ha identifisert seg.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden