Meny

Minst 23 personer drept i flyangrep i Syria

Det opprørskontrollerte Ghouta utenfor Damaskus er kraftig preget av kamphandlinger mellom regjeringsstyrker og opprørere. Bildet er fra 19. mars. Foto: Reuters / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Minst 23 personer, flere av dem sivile, ble drept i flyangrep i regi av den syriske regjeringen torsdag, ifølge eksilgruppen SOHR.

Luftangrepene rammet nær en skole og et sykehus i den opprørskontrollerte byen Deir al-Asafir, som ligger i et område øst for hovedstaden Damaskus kjent som Øst-Ghouta. Titalls mennesker ble også såret i angrepet, ifølge Syrian Observatory for Human Rights (SOHR).

Fire barn og en frivillig hjelpearbeider skal være blant de drepte.

– Angrepet er det verste bruddet på våpenhvilen vi har sett i Ghouta, uttalte eksilgruppens leder Rami Abdulrahman kort tid etter hendelsen.

En annen eksilgruppe i området sier 17 personer døde i angrepet. En av gruppens frivillige er blant de drepte.

Den skjøre våpenhvilen trådde i kraft 27. februar, men har ifølge ulike opposisjonsgrupper blitt brutt en rekke ganger siden.

Les også: SOHR: – IS-topp overlevde amerikansk angrep

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus