Meny

Etterlyst drapstiltalt tatt etter 13 år på rømmen

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Somaliske Malik Yusuf rømte fra Norge før ankesaken etter frifinnelsen for Nordreisa-drapet skole kom opp for retten. Nå er han pågrepet – 13 år etter at politiet etterlyste ham internasjonalt.

– Han er tatt, og vi ser frem til å fullføre rettsprosessen. Dette viser at det internasjonale politisamarbeidet og etterlysningen gjennom Interpol har fungert, sier kriminalsjef Yngve Myrvoll til Nordlys.

Malik Yusuf har vært etterlyst i hele verden i 13 år, tiltalt for drapet på en medelev på Nordreisa videregående skole i 2001. Nord-Troms tingrett frifant Yusuf for drapet. Aktoratet anket, men den unge mannen rømte fra Norge før ankesaken kom opp for retten, ifølge Nordlys.

Siden 6. mars 2003 har han vært etterlyst i hele verden for drapet. 26. februar i år ble han tatt av politiet i Bolton i Storbritannia. Yusuf skal ha hatt ny identitet, men etter litt etterforskning har politiet klart å spore opp hvem han egentlig er.

Statsadvokat Torstein Lindquister bekrefter at det jobbes for å få ham utlevert til Norge.

Populært