Meny

Hestehold i Vestfold tvangsavvikles etter grov vanskjøtsel

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fem hester i Vestfold er flyttet etter det Mattilsynet kaller grov og langvarig vanskjøtsel. Dersom eier motsetter seg omplassering, vil dyrene bli avlivet.

Hestenes hover var så lange at de vokste oppover, viser bilder av dyrene. Saken ble kjent tirsdag og omtalt i flere medier.

– Mattilsynet har varslet et vedtak om at hesteholdet må avvikles. Dette for å sikre at hestene får tilfredsstillende tilsyn og stell, herunder oppstalling, pleie og veterinærtilsyn, sier Rita Aina Kvennejorde, avdelingssjef hos Mattilsynet Søndre Buskerud, til NTB.

Det var onsdag ikke avklart hva som skal skje videre med hestene.

– Vi samarbeider tett med politiet i denne saken og bistår nå hesteeieren med å flytte hestene. De blir flyttet inn i oppstallingsbokser innendørs, med mykt underlag, og blir i samråd med veterinær stående der til vi vet hva som skal skje videre med hestene, sier hun.

Dersom eieren motsetter seg omplassering, må dyrene avlives.

– Vi håper de fleste hestene er så friske at de kan bli omplassert, og at hesteeieren ønsker det selv, sier Kvennejorde.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus