Politiet undersøker tyveribølge på Østlandet

Fem boliger i Moss ble natt til onsdag utsatt for innbrudd. Tyvene skal ha tatt seg inn i boligene ved å bore hull i vinduskarmer, og politiet undersøker nå sammenhengen med flere lignende saker den siste tiden.

Det er meldt fem innbrudd i Stubbeløkkveien i Moss natt til onsdag. Tyvene skal ha tatt seg inn i boligene ved å bore hull i vinduer. Deretter føres en ståltråd med løkke inn for å åpne vinduet. Hull og ståltråd ses på bildet. Foto: Tor Aage Hansen / NTB scanpix
Det er meldt fem innbrudd i Stubbeløkkveien i Moss natt til onsdag. Tyvene skal ha tatt seg inn i boligene ved å bore hull i vinduer. Deretter føres en ståltråd med løkke inn for å åpne vinduet. Hull og ståltråd ses på bildet. Foto: Tor Aage Hansen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi har fått melding om fem grove tyverier fra eneboliger og tomannsboliger i Stubbeløkkveien i Moss, sier operasjonsleder Atle Vesttorp i Østfold politidistrikt til NTB.

Den første meldingen om innbrudd kom på twitterkontoen til Østfold-politiet klokka 4.35. Da kom det fram at en Apple Watch, noen penger og en svart sekk var tatt fra et hus mellom klokka 23 og 04. Tre timer senere kom en melding om et nytt innbrudd i samme gate. I likhet med det første tilfellet hadde tyvene der tatt seg inn i huset ved å bore et hull i en vinduskarm mens beboeren sov.

I løpet av morgenen kom flere meldinger om innbrudd, og totalt fem åsteder etterforskes nå i Stubbeløkkveien.

– Nå har vi kriminalteknikere på vei, og en patrulje fra Moss går rundt i området og snakker med folk. Så langt er det ingen som har tatt kontakt med tips, fortsetter Vesttorp.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Mann angrep innbruddstyver med sverd

Nå skal politiet se om nattas tyverier har noen sammenheng med over tretti lignende innbrudd i Drammens-området, i Vestfold og på Romerike de siste ukene.

I alle tilfellene er metoden den samme, og i Drammen var det 17 innbrudd mellom 19. og 23. mars ifølge VG.

De ulike politidistriktene samarbeider nå om å finne ut hvem som står bak.

Les også: Over 150.000 nordmenn har opplevd ID-tyveri