Meny

Politiet undersøker tyveribølge på Østlandet

Det er meldt fem innbrudd i Stubbeløkkveien i Moss natt til onsdag. Tyvene skal ha tatt seg inn i boligene ved å bore hull i vinduer. Deretter føres en ståltråd med løkke inn for å åpne vinduet. Hull og ståltråd ses på bildet. Foto: Tor Aage Hansen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fem boliger i Moss ble natt til onsdag utsatt for innbrudd. Tyvene skal ha tatt seg inn i boligene ved å bore hull i vinduskarmer, og politiet undersøker nå sammenhengen med flere lignende saker den siste tiden.

– Vi har fått melding om fem grove tyverier fra eneboliger og tomannsboliger i Stubbeløkkveien i Moss, sier operasjonsleder Atle Vesttorp i Østfold politidistrikt til NTB.

Den første meldingen om innbrudd kom på twitterkontoen til Østfold-politiet klokka 4.35. Da kom det fram at en Apple Watch, noen penger og en svart sekk var tatt fra et hus mellom klokka 23 og 04. Tre timer senere kom en melding om et nytt innbrudd i samme gate. I likhet med det første tilfellet hadde tyvene der tatt seg inn i huset ved å bore et hull i en vinduskarm mens beboeren sov.

I løpet av morgenen kom flere meldinger om innbrudd, og totalt fem åsteder etterforskes nå i Stubbeløkkveien.

– Nå har vi kriminalteknikere på vei, og en patrulje fra Moss går rundt i området og snakker med folk. Så langt er det ingen som har tatt kontakt med tips, fortsetter Vesttorp.

Les også:  Mann angrep innbruddstyver med sverd

Nå skal politiet se om nattas tyverier har noen sammenheng med over tretti lignende innbrudd i Drammens-området, i Vestfold og på Romerike de siste ukene.

I alle tilfellene er metoden den samme, og i Drammen var det 17 innbrudd mellom 19. og 23. mars ifølge VG.

De ulike politidistriktene samarbeider nå om å finne ut hvem som står bak.

Les også:  Over 150.000 nordmenn har opplevd ID-tyveri

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus