Norske gutter blant 2.000 fornærmede i overgrepssak

Kripos bistår kanadisk politi i etterforskningen av en nettovergrepssak med rundt 2.000 fornærmede. To av dem er norske gutter.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En 25 år gammel mann fra New Brunswick i Canada har utgitt seg for å være tenåringsjenta Veronika på forskjellige chattetjenester på nettet. Slik skal han ha kommet i kontakt med gutter som var mellom 10 og 16 år gamle og lurt dem til å kle av seg og utføre seksuelle handlinger foran kamera, ifølge VG.

Mannen skal ha gjort opptak, lagret materialet og distribuert det på nett.

– Vi ble kjent med saken i september 2015, da kanadisk politi henvendte seg til oss fordi to av ofrene i deres etterforskning befant seg i Norge, bekrefter politioverbetjent ved seksjon for seksuallovbrudd hos Kripos, Fredrik Skoglunn.

En av tenåringsguttene er allerede avhørt. Kripos venter nå på rettsanmodningen fra Canada før etterforskerne går i gang med avhør av den andre norske gutten.

I tillegg omfatter saken fornærmede fra blant annet Canada, USA, Storbritannia, Nederland, Tyskland, Russland og Australia identifisert. Til sammen omfatter saken rundt 2.000 fornærmede, men omfanget kan komme til å øke, ifølge Jullie Rogers-Marsh i kanadisk politi.

Personvernpolicy