Meny

The Gathering under konstant nettangrep

Datatreffet The Gathering samler hvert år tusenvis av ungdommer i Vikingskipet. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Datatreffet The Gathering i Vikingskipet går slett ikke for seg uten komplikasjoner. Denne påsken er arrangementet mer utsatt for nettangrep enn noen gang tidligere.

Rundt 5.500 ungdommer og nesten 10.000 datamaskiner er i sving i verdens nest største datatreff i Hamar. Alle maskinene er koblet opp mot den 40 gigabyte store internettilkoblingen i Vikingskipet, som de siste to døgnene konstant har vært utsatt for såkalte DDoS-angrep, skriver Hamar Arbeiderblad.

– Det er et fiendtlig angrep. DDoS-angrep er rett og slett at man fyller kapasiteten til internettforbindelsen. Du kan sammenligne med at E6 er full. Det er kø, og du kommer ikke gjennom, sier Peter Blakstad, teknisk ansvarlig for The Gathering, til avisen.

Les også: The Gathering feirer 20 år med datafest

– Deltakerne har merket det, det er det ingen tvil om. Men vi har klart å minimere skaden så langt det lar seg gjøre. Men det finnes ingen kur mot DDoS, så vi får bare gjøre det vi kan. Dessverre så er det veldig enkelt å gjøre disse angrepene, slik verden er i dag, fortsetter Blakstad.

Han mistenker ikke at det er profesjonelle hackere som forsøker å gjøre påskeferien sur for tusenvis av ungdommer.

– Det er nok en eller annen fra den yngre garde som synes det er morsomt å se hva slags konsekvenser det gir, men som ikke ser det store bildet og hvor alvorlig det faktisk kan være.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus