Meny

Abdeslam vil la seg utlevere til Frankrike

Fengselet i Brugge der Salah Abdeslam (innfelt) har sittet siden pågripelsen forrige uke. Foto: Eric Vidal (Reuters / NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Terrorsiktede Salah Abdeslam hevder han ikke visste om terrorangrepene i Brussel, og sier han vil la seg utlevere fra Belgia til Frankrike så snart det lar seg gjøre.

Abdeslam har så langt motsatt seg utlevering til Frankrike, etter å ha blitt pågrepet som eneste overlevende gjerningsmann bak terrorangrepene i Paris 13. november i fjor.

– Abdeslam har bedt meg om å si at han ønsker å dra til Frankrike så snart som mulig. Han ønsker å forklare seg i Frankrike, sier advokat Mary til TV-kanalen BFM.

Bakgrunn:  Frankrike ber om rask utlevering av terrormistenkt

Flere av gjerningsmennene bak tirsdagens angrep i Brussel har forbindelser til Abdeslam, ifølge statsadvokat Frédéric van Leeuw. Abdeslam nekter imidlertid for å ha visst om angrepene, sier Mary ifølge nyhetsbyrået AFP.

Torsdag ble Abdeslam kjørt fra høysikkerhetsfengselet i Brugge til en domstol i Brussel, der han skal fremstilles for varetektsfengsling. Van Leeuw vil be domstolen om å få holde Abdeslam varetektsfengslet i fire uker mens etterforskningen pågår.

Les også:   – Abdeslam planla nye angrep

Ifølge AP sirkler et helikopter over bygningen, og det er svært skjerpet sikkerhet i forkant av fengslingsmøtet.

Tidligere på dagen sa Mary til radiokanalen Europe 1 at Abdeslam har sluttet å samarbeide med belgisk politi.

Les også:

Skulle sprenge seg i luften i Paris, men ombestemte seg

– Pågripelsen av Abdeslam et slag for IS i Europa

Fingeravtrykk fra Salah Abdeslam funnet i leilighet i Brussel

Europas mest ettersøkte mann pågrepet i Brussel

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus