Tidsfristen gikk ut i Colombia-forhandlingene

Colombias forhandlingsleder Humberto de la Calle. Foto: John Vizcaino (Reuters / NTB scanpix)
Colombias forhandlingsleder Humberto de la Calle. Foto: John Vizcaino (Reuters / NTB scanpix)
Artikkelen fortsetter under annonsen

FARC-geriljaen og regjeringen i Colombia ble ikke enige om en fredsavtale innen tidsfristen som de selv hadde satt. Forhandlingene fortsetter.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Partene i den colombianske borgerkrigen hadde satt 23. mars som en deadline for forhandlingene, men rakk ikke å komme til enighet i tide. Allerede i november i fjor varslet FARC at tidsfristen kunne ryke, og partene har de siste dagene antydet at de ville trenge mer tid for å få på plass en fredsavtale. Dermed kommer ikke nyheten som noen overraskelse.

– I all ærlighet må vi informere offentligheten om at det for øyeblikket fortsatt er viktige uenigheter med FARC, sier regjeringens sjefforhandler Humberto de la Calle.

Fredssamtalene mellom regjeringen og FARC ble innledet i Oslo i oktober 2012, men selve forhandlingene har foregått i Havanna. Norge er sammen med Cuba tilrettelegger for forhandlingene.

Tidligere i uken hadde USAs utenriksminister John Kerry møter med representanter for både FARC-geriljaen og den colombianske regjeringen da han gjestet Cuba sammen med president Barack Obama.

Borgerkrigen i Colombia har kostet over 220.000 mennesker livet og tvunget seks millioner på flukt.