Meny

PST setter inn ekstra mannskap i påsken

Fungerende PST-leder Beate Gangås følger nøye med på situasjonen i Norge etter terrorangrepene i Brussel. Foto: Linn Cathrin Olsen (NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiets sikkerhetstjeneste (PST) har kalt inn ekstramannskaper i påsken for å finne ut om terroren i Belgia har forgreninger til Norge.

– Vi følger nøye med og samler inn informasjon for å se hvorvidt dette vil kunne påvirke situasjonen og trusselbildet i Norge, sier fungerende PST-leder Beate Gangås til NRK.

– Vi jobber intenst med å skaffe oss et godt bilde av det som har skjedd, og om det er linker til Norge som gjør at vi er nødt til å iverksette andre tiltak her. Foreløpig ser vi ikke at det er noen slike forbindelser, fortsetter Gangås, og legger til at de følger litt ekstra med på enkelte miljøer.

Les også:   PST: Ekstrem islamisme er den største terrortrusselen

I februar la PST frem trusselvurderingen for 2016. Der kom det frem at de «vurderte det som mulig at ekstreme islamister vil forsøke å gjennomføre terroraksjoner mot Norge i løpet av året som kommer».

– Jeg kan si til det norske folk at vi gjør alt vi kan for å forsøke å forhindre at dette skjer, sier Gangås.

Les også:   Etter Belgia-terroren: – Vi er i krig

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus