Meny

Gullsmed i Oslo ranet

David Andersen på Karl Johan ble lørdag ettermiddag ranet av en bevæpnet mann. Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oslo-politiet leter etter en bevæpnet mann som ranet en gullsmed på Karl Johan lørdag ettermiddag. Mannen ranet til seg dyre klokker.

– Mannen ble sett løpende ut på Karl Johan. Han var iført finlandshette, bandana, svart turgenser og olabukse, sier operasjonsleder Rune Hekkelstrand i Oslo politidistrikt til NTB.

Mannen ble ifølge politiet sist sett løpende ned på Stortinget T-banestasjon etter å ha ranet gullsmedbutikken David-Andersen, som ligger rett ved.

– Han har tatt kanskje en håndfull dyre klokker. De er relativt dyre, men vi har foreløpig ikke verdien, sier Hekkelstrand.

Politiet jobber med å innhente bilder fra overvåkingskameraer, snakker med vitner og undersøker T-baner og T-banestasjoner for å finne raneren.

Ranet av ble meldt til politiet klokken 15.56 av ansatte som var til stede.

Ber om tips

Ingen ble fysisk skadd i forbindelse med ranet, ifølge politiet. De ber vitner som kan ha sett noe, ta kontakt.

Raneren skal være mellom 180 og 190 centimeter høy og ha mellomblondt hår.

– Vi er interessert i opplysninger fra publikum som har vært i området og som kan si noe om hvor han har tatt veien og kanskje gi en bedre beskrivelse. Har man sett noen i området som passer beskrivelsen og har oppført seg mistenkelig, så er det å melde fra til politiet, sier innsatsleder Hanne Nordve til NTB.

Så klokkeboks

Mitra Khazai mener hun så raneren og har snakket med politiet.

– Jeg og venninnene mine gikk forbi gullsmeden og så en mann løpe fort forbi med en hals trukket oppover ansiktet. Han så etnisk norsk ut med mørk blondt hår og han var høy og kraftig. I hånden hadde han en boks som så ut som en klokkeboks, forteller 23-åringen til VG.

Populært