Meny

Kvinne dømt for drapsforsøk med kjøttøks

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En 42 år gammel kvinne er dømt til tvungent psykisk helsevern for drapsforsøk på en politibetjent i Oslo like før jul i 2014.

Kvinnen var ifølge dommen psykotisk under drapsforsøket, og hun er for tiden innlagt på psykiatrisk sykehus. Oslo tingrett dømmer kvinnen til overføring til tvungent psykisk helsevern.

Drapsforsøket skjedde da representanter fra namsmannen skulle gjennomføre en varslet verditaksering, men endte opp med å måtte tilkalle politi og deretter beredskapstroppen fordi de fryktet at kvinnen skulle begå selvmord. En politibetjent tilknyttet krise- og gisselforhandlertjenesten forsøkte i tre timer å få kvinnen i tale, uten å lykkes. Da beredskapstroppen tok seg inn, slo kvinnen en politimann gjentatte ganger i hodet med en kjøttøks.

Retten mener det er en tilfeldighet at hoggene ikke medførte døden eller alvorlig skade for politibetjenten. Han var den eneste av de fire i beredskapstroppen som hadde på hjelm under hendelsen, og han har selv forklart i retten at han tok den på ut fra en magefølelse. Ingen var klar over at hun hadde kjøttøks, kniver og en stekepanne tilgjengelig.

Forsvareren sa at tiltalte handlet ut fra nødverge, men retten utelukker dette ut fra omstendighetene.

Populært