Meny

Fire menn tiltales etter Bergens-dødsfall i 2012

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fire menn i 20-30-årsalderen fra Bergens rusmiljø blir tiltalt for frihetsberøvelse med døden til følge. Samtidig beklager politiet at etterforskningen var mangelfull da den døde mannen ble funnet i 2012.

Politiadvokat Trond Eide bekrefter over BA at saken nå er ferdig etterforsket og oversendt til statsadvokaten i Hordaland.

Det var i mai 2012 at en 41 år gammel mann ble funnet død i Salhusvegen på Nyborg. Men saken ble henlagt som et overdosedødsfall.

Nesten tre år senere gjenopptok politiet etterforskningen etter å ha snappet opp rykter i det kriminelle rusmiljøet om at avdøde var drept. Han skal ha blitt slått, holdt fanget og tvangsforet med en overdose narkotika.

I rusmiljøet påtok angivelig de to hovedtiltalte seg skylden for dødsfallet. I avhør med politiet nektet de skyld for drap, men skal ha innrømmet at det hadde skjedd en forveksling, og at feil mann ble drept.

Hele 150 vitner ble innkalt til avhør i arbeidet med å nøste opp hendelsesforløpet, og i mai og juni pågrep politiet fire menn som etter hvert ble siktet for frihetsberøvelse med dødsfølge.

To av de siktede er de samme som overfor BA klaget over dårlig service fra ambulansetjenesten i Bergen da 41-åringen døde.

Populært