Meny

Politiet i Oslo holder voldtekter hemmelig for mediene

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter det store antallet voldtekter i 2011 lagde Oslo-politiet nye retningslinjer for at færre anmeldte overfallsvoldtekter skulle bli omtalt i mediene. Nå blir de fleste sakene hemmeligholdt, skriver VG.

I 2011 var det 55 anmeldte overfallsvoldtekter i hovedstaden. Rundt halvparten av sakene var forsøk på voldtekt. I mediene ble det omtalt som «voldtektsbølgen».

– Det var massiv oppmerksomhet rundt voldtekt i 2011, og det ble dokumentert at økningen i anmeldelser hadde sammenheng med antall presseoppslag, sier leder for avsnitt for seksualforbrytelser, Kari-Janne Lid, til VG.

Nå er det kun voldtekter der politiet vil ha informasjon fra publikum, eller der politiet er redd for at gjerningsmannen kan voldta igjen, eller der mediene har fanget opp saken selv, politiet forteller om.

– Alle de andre går vi ikke ut med. Dette er ikke underholdning, sier Kari-Janne Lid.

I fjor var det 22 anmeldte overfallsvoldtekter i Oslo, inkludert fem forsøk. Bare fem saker fikk omtale i mediene.

– Overfallsvoldtektene tones ned fordi det skaper så mye frykt og tar bort oppmerksomheten fra de andre voldtektene som utgjør det store volumet, sier Lid.

Totalt var det 240 anmeldte voldtekter i Oslo i fjor, en økning på 19,6 prosent. Det største antallet voldtekter er festrelatert.

Les også: Politiet kan for lite om hatkriminalitet

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus