Meny

Hatkrim-anmeldelser doblet i Oslo

Drapstrusler mot politikere og hets mot minoriteter og flyktninger er blant netthatet som gjør at stadig flere anmeldes. Illustrasjonsfoto: Berit Roald / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Antallet anmeldte hatforbrytelser i Oslo var doblet i 2015 sammenlignet med året før, og flesteparten av sakene handler om etnisitet og religion, ifølge tall fra Oslo-politiet.

– Vi ser at tallene på anmeldt hatkrim er doblet, og det er vi godt fornøyd med, sier seniorrådgiver Ingjerd Hansen til Vårt Land. Årsaken til doblingen er ifølge politiet en systematisk opplæring av polititjenestefolk, egen hatkrimgruppe og godt samarbeid med frivillige organisasjoner.

I 2015 ble det registrert 70 forhold om etnisitet, 40 om religion, og 33 om LHBT, som står for lesbiske, homofile, bifile og transpersoner.

Til tross for flere anmeldelser, mener politiet at det er grunnlag for å tro at det er store mørketall.

Oslo politidistrikt er i dag det eneste politidistriktet med en egen hatkrim-gruppe. I februar uttalte justisminister Anders Anundsen (Frp) at han vil sørge for en lik håndtering av hatkriminalitet over hele landet.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus