Meny

Ingen pågrepet etter knivslagsmål i Oslo

Politiet lette etter et mulig knivoffer etter at omtrent ti personer var innblandet i et masseslagsmål på Grønland T-banestasjon fredag kveld. En times tid senere ble en person alvorlig knivskadd i et slagsmål i Schweigaards gate, noen hundre meter unna. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ingen er pågrepet etter at en mann ble stukket med kniv og hardt skadd fredag kveld. Flere personer fra et somalisk miljø barket sammen på to forskjellige steder i Oslo.

Mannen i 20-årene ble alvorlig skadd, og politiet setter de to voldsepisodene i sammenheng med hverandre.

– Vi er i en startfase av etterforskningen og har ikke så mange sikre opplysninger. Nå foretar vi vitneavhør av personer som kan tenkes å ha hatt tilknytning til hendelsen. Hva de har sett er noe av det vi ønsker å få avklart, sier jourhavende jurist John R.S. Furunes i Oslo politidistrikt til NTB.

Fant blodig kniv

Den første meldingen kom inn til politiet fredag klokka 18.40, og gikk ut på at rundt ti personer var innblandet i et masseslagsmål på Grønland T-banestasjon.

– Vi fikk melding om at ti personer sloss på stasjonsområdet. Én av dem skal ha hatt kniv, og da patruljen kom fram fant de en kniv med blod på, sier operasjonsleder Gjermund Stokkli i Oslo politidistrikt.

Etter funnet av kniven søkte politiet etter et mulig knivoffer, samt en gjerningsmann.

Cirka en time senere ringte vitner politiet og fortalte om et nytt slagsmål mellom seks eller sju personer i Schweigaards gate, noen hundre meter unna åstedet for den første episoden.

Flere kan være skadd

Mannen i 20-årene ble knivstukket under dette slagsmålet, og han ble sendt til Ullevål sykehus med alvorlige skader. Lørdag formiddag var tilstanden uforandret, ifølge politiet.

Politiet tror ikke at denne mannen er samme person som kan ha blitt skadd ved T-banestasjonen på Grønland.

– Personen som ble sendt til sykehus etter den siste slåsskampen, ble nok skadd der og ikke ved T-banen, sier Stokkli.

Politiet hadde lørdag ikke fått opplysninger om flere skadde i slagsmålene.

– Vi ber vitner og publikum om å ta kontakt hvis de har sett noe, sier vaktleder Morten Wik ved krimvakta hos Oslo-politiet.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus