Meny

Tysk presse: – Paris-angripere på IS-lister

En islamistisk militærparade i den IS-kontrollerte Raqqa-provinsen i Syria. Bildet er tatt 30. juni 2014. Foto: Reuters / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tre av angriperne under terrorangrepet i Paris er blant IS-krigerne som er navngitt på listene som er lekket til vestlige medier.

Registreringsskjemaene til Samy Amimour, Foued Mohamed-Aggad og Omar Ismaël Mostefai er blant de 22.000 skjemaene, ifølge avisen Süddeutsche Zeitung og de to kringkasterne NDR og WDR.

Alle tre deltok i angrepet under konserten med Eagles Of Death Metal i konsertlokalet Bataclan. I alt 130 mennesker ble drept på en rekke restauranter og utesteder i Paris 13. november, og de fleste ofrene befant seg på Bataclan.

Les også: EODM-vokalist antyder Bataclan-innsidejobb

Skjemaene henviser også til Abdelhamid Abaaoud, mannen som skal ha organisert terrorangrepene, og som rekrutterte gamle venner og bekjente til å delta i angrepet.

Ifølge dokumentene ankom Mohamed-Aggad IS-kontrollert territorium 18. desember 2013 med en usedvanlig stor gruppe franske jihadister som besto av 14 menn og deres familier.

Registreringsskjemaene var lagret på en minnepenn som en IS-avhopper nylig skal ha gitt til Sky News på et hemmelig sted i Tyrkia. De inneholder navnene på flere tusen IS-krigere. Mange personer er imidlertid oppført flere ganger.

Les også: Fransk politi har identifisert selvmordsbomber

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus