Meny

Minst 57 personer drept i kamper i Jemen

Folk samler seg rundt en stridsvogn som blir brukt av regjeringsvennlige styrker utenfor byen Taez sørvest i Jemen. Foto: Anees Mahyoub (Reuters / NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Minst 57 personer, seks av dem sivile, er drept i kamper rundt kystbyen Taiz sørvest i Jemen, opplyser tjenestemenn.

Styrker som støtter regjeringen, tok fredag kontroll over flere områder rundt Jemens tredje største by, som har vært beleiret av opprørere i flere måneder.

Styrkene ble støttet av luftangrep fra den saudiledede koalisjonen. De greide å ta tilbake områder i forsteder vest og sør for byen, opplyser guvernør Ali al-Maamari.

Viktige veier som houthiene skal ha blokkert i ni måneder, er nå åpnet, ifølge guvernøren, som mener at dette vil innebære at de om lag 200.000 innbyggerne endelig kan få nødhjelp.

Den iranskstøttede Houthi-militsen har tatt kontroll over store områder i Jemen. I fjor vår innledet Saudi-Arabia og andre Golfland en luftkrig mot opprørere i et forsøk på å få den internasjonalt anerkjente regjeringen tilbake til makten.

Av dem som ble drept i kampene utenfor Taiz, var 37 opprørere, seks sivile og resten regjeringsvennlige styrker, opplyser militære kilder.

Les også:   Fredssamtaler i Jemen trekker ut

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus