Drapssiktet sønn ba selv om å bli satt i fyllearrest

Se video i vinduet over.

En 52 år gammel mann har innrømmet å ha drept sin far (83) i Skien. 52-åringen er innlagt på psykiatrisk avdeling ved Telemark sykehus og skal gjennom judisiell observasjon.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det opplyser politiadvokat Guro Siljan i Sør-Øst politidistrikt.

På en pressekonferanse tirsdag opplyste politiet at den avdøde er 83 år gamle Terje Jensen.

Satt i åtte timer

– Siktede er ikke kjent av politiet fra før, bortsett fra at han var innsatt i drukkenskapsarrest lørdag. Han ringte selv og ba om å bli satt i arresten, sier politiadvokaten.

Ifølge politiet satt den nå drapssiktede sønnen åtte timer i arresten lørdag, før han ble løslatt. Han ble løslatt før det antatte tidspunktet for drapet på Terje Jensen.

Det var like etter klokken ni mandag morgen at politiet fikk melding om dødsfallet. Det var pårørende som meldte fra, etter å ha blitt varslet av 83-åringens hjemmehjelp. Funn på avdøde og funn på stedet på Gulset i Skien gjorde at det ble betegnet som et mistenkelig dødsfall.

Bakgrunn: Full etterforskning etter mistenkelig dødsfall i Skien

Godtar fengsling

Advokat Reidar Steinsvik er oppnevnt som forsvarer for den siktede mannen. Han hadde tirsdag et møte med den drapssiktede.

– Jeg kan si at han uttrykker at han er trist over det som har skjedd og den situasjonen han og familien nå er havnet i, sier Steinsvik til Varden.

– Han innrømmer at han har forårsaket farens død, fortsetter advokaten.

Onsdag vil 52-åringen bli begjært fengslet av politiet. Fengslingsmøtet vil trolig bli gjennomført som kontorforretning uten at den siktede er til stede.

– Han samtykker til fengsling, så det vil bli bestemt av en dommer, sier Steinsvik.

Les også: Mor og sønn funnet døde i Bergen

Maksimalt ett døgn

Ifølge etterforskningsansvarlig Georg Andersen kan 83-åringen ha ligget død i maksimalt ett døgn, ettersom han ble sett i live i løpet av det siste døgnet før han ble funnet mandag morgen.

Det var i avhør mandag kveld at den 52 år gamle mannen erkjente drapet. Han ble først avhørt som vitne, og det var på bakgrunn av denne forklaringen at han ble siktet.

Tirsdag fortsatte politiet med undersøkelser på åstedet og avhør av flere personer som kjenner den siktede, og som kjente avdøde.

Det er gjort beslag både i den dreptes bolig og andre steder, men politiet vil ikke opplyse om drapsvåpenet er funnet.

– Dersom publikum sitter på informasjon de tror kan være relevant i saken, vil vi ha tips, sier politiadvokat Guro Siljan.

Politiet i Skien holdt pressekonferanse om drapet klokken 13.00. Se opptak fra pressekonferansen i vinduet under.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden